Jump to content

Unity URP Unsupported for Vive Focus 3?


kjakubison
 Share

Recommended Posts

Unity Version - 2020.1.17f1

URP - 8.3.1, Single Pass

Vive Wave XR - I've attempted all of them.  4.0.0 - r28, r39 and 4.1.0-preview 5.1

Vive System Version - 3.0.999.124

Wave SDK Version - 4.1.0-u4
 

Everything now renders as pink due to removed shaders. Deployment to device provided no issues until Monday afternoon(probably deployed .apk to device over 20 times without issue and shaders/materials rendered properly). To my knowledge, I made no changes to any graphics settings, shader stripping, etc.  

 

2021/07/21 15:16:38.725 10355 10393 Error Unity Unable to find libGfxWXRUnity
 

2021/07/21 15:16:44.781 10355 10393 Debug Unity Shader 'Universal Render Pipeline/Particles/Lit': fallback shader 'Universal Render Pipeline/Particles/SimpleLit' not found
2021/07/21 15:16:44.781 10355 10393 Debug Unity WARNING: Shader 
2021/07/21 15:16:44.781 10355 10393 Debug Unity Unsupported: 'Universal Render Pipeline/Particles/Lit' - All subshaders removed
2021/07/21 15:16:44.781 10355 10393 Debug Unity WARNING: Shader 
2021/07/21 15:16:44.781 10355 10393 Debug Unity Did you use #pragma only_renderers and omit this platform?
2021/07/21 15:16:44.781 10355 10393 Debug Unity WARNING: Shader 
2021/07/21 15:16:44.781 10355 10393 Debug Unity If subshaders removal was intentional, you may have forgotten turning Fallback off?
2021/07/21 15:16:44.781 10355 10393 Debug Unity WARNING: Shader 
2021/07/21 15:16:44.781 10355 10393 Debug Unity Unsupported: 'Universal Render Pipeline/Particles/Lit' - All subshaders removed
2021/07/21 15:16:44.781 10355 10393 Debug Unity WARNING: Shader 

Unfortunately, the file upload is not working. Graphics links below.

forward renderer

https://www.dropbox.com/s/kpervnhrciptb5b/forward_renderer.png?dl=0

graphics

https://www.dropbox.com/s/nt39gci0cjfog8r/graphicssettings.png?dl=0

urp

https://www.dropbox.com/s/4lpwx04quj98jlp/urp-renderer.png?dl=0

wave sdk

https://www.dropbox.com/s/ys6c6yjpibwslu4/wavesdk_settings.png?dl=0

 

Link to comment
Share on other sites

Hi @kjakubison

We've had URP working since 3.2 (even 3.2 legacy before Unity XR plugin system) so this is unexpected.

I tested several apps (and a new project) that uses URP (with Unity 2019.4.28) and updated to the latest Wave 4.1 and no problem

Then I tested with all the latest versions: Wave 4.1, Unity 2020.3.14 - in a new proiect using the URP template but using a scene where I converted materials to URP... and I was able to repro. So I will confirm with older projects as well as the template scene soon.

So what I see is that the build process is some how reverting the materials to non URP - the editor is showing the pink materials after the build - again this is after converting materials to URP before building.   It looks to me so far as a Unity bug - I'm going to continue to isolate the issue and follow up here. I would suggest if you can revert to 2019 - or start going backwards from your current 2020.x version until it works would be the immediate recourse until we can isolate and report the issue.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Dariothanks for the reply. We have gotten the project up and running on another machine and it looks to be building out as we would expect it to. This looks like it could be isolated to my machine somehow. Last week I completely deleted my project and repulled it back down with version controland I still had the same problem. I will be deleting everything again and re-pulling our latest version down after verifying its working on another machine to see if it is resolved.

 

Link to comment
Share on other sites

Ok I found the issue on my side. It was read only materials in Packages. They have to be copied into Assets and makes sure they aren't read-only. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 7/27/2021 at 5:34 PM, Dario said:

Ok I found the issue on my side. It was read only materials in Packages. They have to be copied into Assets and makes sure they aren't read-only. 

@Dario could you possibly elaborate on what you mean by read only materials in Packages?

Link to comment
Share on other sites

Generally, you wouldnt change materials or scripts in Packages (shared across projects - hence may be set to read-only) - but if you need to make an edit - it's best to copy the package into your local packages repo cache and then make edits there or copy what you need to edit and include it in your assets (avoiding script name scope issues).

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Dario said:

Generally, you wouldnt change materials or scripts in Packages (shared across projects - hence may be set to read-only) - but if you need to make an edit - it's best to copy the package into your local packages repo cache and then make edits there or copy what you need to edit and include it in your assets (avoiding script name scope issues).

Aha thanks for that @Dario I will bear it in mind.

I actually solved my issue, which was very similar to the one posted here by @kjakubison, in the following thread. Looks like a bug in the Unity Wave SDK.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...