Jump to content

Vive Pro 2 - the good and the bad - need help with some issues please


Recommended Posts

12 hours ago, Dltprm said:

Ah I would have just edited post if I could...spent the last hour with chat trying a few things so I figured I'd document what hasn't worked for me so far. 

1) changed display port

2) changed USB port. 

3) Rolled back Nvidia graphics driver to 27.21.14.6663

4) Reset USB in Vive Console

5) Reset USB in Steam Console

6) Confirmed accelerated GPU scheduling was off

7) unplugged and replugged the headset into linkbox

8 unplugged and replugged linkbox from PC. 

===

I will say resetting the USB has made it better, but if it goes to a gray screen it's still noticeable. although as others have mentioned (as far as I can tell mostly on reddit), it sometimes comes back. So I guess we'll see tomorrow. I'll have my wireless kit then too and see if it replicates there, i've read it may "fix" it. 

 

Photo was from before fixes. 

565156165_PXL_20210611_012037577-Copy.thumb.jpg.2646d8329630f416aa2530e4b1013e23.jpg

Yeah anything you try will not fix it. The only thing that improves it, is time. I think what triggers this is after 1st use, then leave it a few hours or overnight. Then when you turn your PC on, this is when it triggers the displays to break. If you leave it on for a few hours it gradually fades closer to normal, but still never completely disappears. Hard to see in games, so like my photos above, you need a clear neutral colour and then it is more obvious. HTC Technicians have a lot of submissions of data, so they're looking into it. Now we wait a little to see what they suggest.

There is definitely 2 glaring quality control issues here though... the speakers with a low humming sound and the displays breaking. There's no way they didn't see this during QC testing.

Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Captnyesterday said:

Any word from HTC on that buzzing headphone sound? It seems like just about everyone is having that issue and I've seen no official response.

Not heard yet, but it has been the weekend, only just Monday still. Gotta give them some time.

I must admit that it has taken me a week of getting to like this Vive Pro 2

Sweetspot - you really have to play around with it, but it will be subjective to all of us having different shaped heads and eyes.

Sound - the low humming is there still, but I'm normally playing something in the background so I don't hear it. Not a massive gamebreaker, but if it was any lounder I would definitely go insane with it all the time.

Displays broken - the displays haven't broken on me since the 4th, 5th and 6th day of using it. After that it has faded away the vertical lines as per my photo, so now it's clear. I might have left the link box on standby like many others and that's what caused it. So I religiously remember to power that off too. The HMD doesn't stay hot though when in standby I noticed. I forgot to turn it off the link box the other night, so I got out ot bed and turned it off again. No issues with the display now.

It's growing on me, but definitely 2 quality control issues still need addressing by HTC.

Link to post
Share on other sites

More just an update on the line situation for me...

It's definitely better when I don't use it for awhile (I had to work this weekend and my vive is now configured for wireless so it had 2 days of not being used). But being hypercritical, I still notice lines on the lower half of the display (but the color issue is less noticeable) and if I look all the way at the bottom of the field of view I can see the green / pink colors lurking there. Honestly it has made me wonder if I just didn't notice it when I first turned it on because it's pretty subtle (and I'm coming from an OG vive, so overall this is a massive leap in quality for me so I was primed to miss that kind of thing). 

I've already started the replacement process and in the mean time hoping to see if someone has a solution, but I haven't seen it yet and haven't heard anything new from HTC (although they've tried to help). Seems more and more like a QC issue since it doesn't seem widespread (although not uncommon either from my casual survey of various places). 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...