Jump to content

(Help)Vive Cosmos Elite - RTX 3060 Not appearing during install.


Recommended Posts

Hello I heed some help. While installing the Vive console it only detects my motherboard GPU (Intel(R) HD Graphics 4600), I have an RTX 3060 so I'm not sure why it's not detecting it as my pc as a whole shows it. The performance test for SteamVR shows the RTX as well.

If anyone can point me in the right direction I'd be grateful. Thanks.

SteamVRTest.png

ViveConsoleInstall.png

Edited by DarthGizmo
Link to post
Share on other sites
  • DarthGizmo changed the title to (Help)Vive Cosmos Elite - RTX 3060 Not appearing during install.

just make sure you plug in your main monitor and Cosmos Elite on the same GPU, vive console should be able to pick the correct one to run.
Otherwise, submit an issue with logs may help

Link to post
Share on other sites

They are 100% plugged into the same GPU. I have submitted a ticket Thanks C.T. I was confused on the logs uploading but then it did that auto so my last line on my report makes no sense oops lol.

Link to post
Share on other sites

Are you able to play once you installed everything including vive console?

I'll have teams to fix the wrong msg during the installation soon but it shouldn't effect your playing right?

Link to post
Share on other sites

Yes I got it working. I was able to go into my Graphics Settings for windows and force Vive Console exe to use the RTX. I sent a Ticket but it did not send my logs so I am still not sure what was wrong.

Link to post
Share on other sites

Same happened to me. I just pressed next and ignored it.

I'd assume this is nvidia's wrong-doings because the 30 series seem super beta and pre-mature, seeing as how many times they crash or get poor performance for no good reason

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...