Jump to content

USB-C device (small fan) works, then stops working.


Recommended Posts

As described in this video. See the description of the video for more details.

This is a very odd issue, though thankfully the fan does work, meaning this is a solvable problem and likely some simple software thing.
The connection is from headset to fan: USB-c male to USB-c female > USB-c male to USB female > USB male (fan).
I am using steamVR 1.16.8, and am using 1.0.14.1 BETA of the VIVE console
The headset was updated just today via steamVR. It seems this update was shipped today.
The fan works flawlessly - the issue is somewhere with the headset/software.

Link to post
Share on other sites
21 hours ago, cate said:

As described in this video. See the description of the video for more details.

This is a very odd issue, though thankfully the fan does work, meaning this is a solvable problem and likely some simple software thing.
The connection is from headset to fan: USB-c male to USB-c female > USB-c male to USB female > USB male (fan).
I am using steamVR 1.16.8, and am using 1.0.14.1 BETA of the VIVE console
The headset was updated just today via steamVR. It seems this update was shipped today.
The fan works flawlessly - the issue is somewhere with the headset/software.

Well...I thought that usb c port can't be activated when using wireless adapter...

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

The USB-C port works with wireless adapter but there's a limit to how much current you can draw with that port since the device because the battery can only supply so many amps overall. It may be getting overdrawn.

Link to post
Share on other sites
On 3/5/2021 at 6:40 AM, HackPerception said:

The USB-C port works with wireless adapter but there's a limit to how much current you can draw with that port since the device because the battery can only supply so many amps overall. It may be getting overdrawn.

I'm pretty sure it's a power limiting thing but why does the latest Vive Support pages say that the headset usb-c is disabled using wireless?  Maybe this link needs to be revised?

https://www.vive.com/au/support/wireless-adapter-cosmos/category_howto/cant-detect-usb-device-on-vive-cosmos-.html

 

Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...