Jump to content
 
shashkes

Direct Preview in unity not working - help

Recommended Posts

I'm following the documentation. trying to find my device IP with adb shell ifconfig  I get the long message bellow. is my device ip 127.0.0.1 or 10.0.0.245?

i tried both, built a new apk each time to the headset, then started sever, a window pops up for a second and closes, then I start device apk and a message "connecting..."  and timeout error

do i need to disable windows firewall or something?


- lo        Link encap:UNSPEC
    - inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
    - inet6 addr: ::1/128 Scope: Host
    - UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
    - RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    - TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    - collisions:0 txqueuelen:1
    - RX bytes:0 TX bytes:0
- dummy0    Link encap:UNSPEC
    - inet6 addr: fe80::4ca6:37ff:fe3c:c054/64 Scope: Link
    - UP BROADCAST RUNNING NOARP  MTU:1500  Metric:1
    - RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    - TX packets:84 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    - collisions:0 txqueuelen:1000
    - RX bytes:0 TX bytes:5880
- wlan0     Link encap:UNSPEC
    - inet addr:10.0.0.245  Bcast:10.0.0.255  Mask:255.255.255.0
    - inet6 addr: fe80::b6ce:f6ff:fe3c:9ad4/64 Scope: Link
    - inet6 addr: 2601:643:8301:6510:c60:902:8eab:eeef/64 Scope: Global
    - inet6 addr: 2601:643:8301:6510:51c1:ed00:6504:1fb/64 Scope: Global
    - inet6 addr: 2601:643:8301:6510:b6ce:f6ff:fe3c:9ad4/64 Scope: Global
    - UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
    - RX packets:206208 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    - TX packets:29738 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    - collisions:0 txqueuelen:3000
    - RX bytes:106618343 TX bytes:4440951
- p2p0      Link encap:UNSPEC
    - UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
    - RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    - TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    - collisions:0 txqueuelen:3000
    - RX bytes:0 TX bytes:0
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i've also tried ip config and put in the two ipv4 different addresses

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::6992:5893:3ac1:c2b2%5
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.137.1
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . :

Wireless LAN adapter Wi-Fi 2:

   Connection-specific DNS Suffix  . : hsd1.ca.comcast.net
   IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2601:643:8301:6510::6c60
   IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2601:643:8301:6510:d5cf:555a:b442:51a9
   Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2601:643:8301:6510:bdcd:736e:bff0:d009
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::d5cf:555a:b442:51a9%8
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.148
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::1256:11ff:fec6:6939%8
                                       10.0.0.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shashkes From your PC, could you try to ping the ip address from Command Prompt?

To know your device's ip address, use below command,

> adb shell ip addr show wlan0

From your message above, I think your device ip address will be "10.0.0.245"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks... some progress... the headset is now controlling the view in unity... when i move it the view moves but inside the headset its total black screen

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shashkes First, when you start streaming server, you need to ensure that the command prompt window is waiting on your desktop.

If the server failed to wait, the command prompt window will disappear.

Next, after start the device apk, you need to check that in Focus, it is waiting for connection.

NOTE: if it fails the first try, repeat the steps again by stop device apk and stop streaming server and re-start them again

Share this post


Link to post
Share on other sites

I stopped the build and the server and started again just to get the time out error again. but even when its timed out the device controls the unity view. is there a way to see if the server is running. the cmd window immediately closes when i run the server from unity. can i run it manually instead of from unity?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the timeout error just appeared behind my head so I thought it was a black screen ...  

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shashkes It seems your server does not run.

You can manually run the server by going to "Assets\WaveVR\Platform\Windows" and launch "dpServer.exe"

UPDATE: Yes, the wording will appear to the front of your HMD but it will not follow your HMD, so you need to look around inside XD

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm pretty sure the dpserver.exe isn't launching the server the command prompt flickers on for a second and then closes even when i try running it directly from the file system. Any ideas why? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...