Jump to content
 
volratholave

Sluttering when movign

Recommended Posts

Hi!

I have been having frame drops (or sluttering, idk if this term is correct) when moving while using the VIVE. I don think that my setup is the problem:

  • Windwos 10 Pro 1903 18362.1082
  • AMD Ryzen 5 3600X
  • AMD Radeon RX 5600 XT (Sapphire PULSE)
  • 500 gb nvme.
  • 32 gb 3600 MHZ.
  • X570 Aorus Elite WiFi MB.

I have been having this issue with every game I own, for example: Alyx, BeatSaber, Creed, Pistol Whip, etc. I have been testing on the Orange Room of VR Mark and I only have frecuent spikes in frame time when I am moving around, but when I leave the headset still, the drops are very rare.

When I am moving:

imagen.png.9cd3d68572721e33cf96c6a4c9fe807f.png

and when I leave the headset sit still:

imagen.png.dcd8f11d93c918f36c5b6f6d481569a1.png

 

vrcompositor.txt:

Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - Closing pipe steamtours (6752) because it was broken from the other end
Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - Process steamtours (6752) disconnected (Thread(0x000001BD9F58D440/0x000)
Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - Lost pipe connection from steamtours (6752)
Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - ######################################################################
Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - Cumulative stats for pid: 6752
Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - Total..................   446 presents.    0 dropped.    0 reprojected
Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - Startup................   446 presents.    0 dropped.    0 reprojected
Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - Loading...  1 total....     0 presents.    0 dropped.    0 reprojected
Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - Timed out.  0 total....     0 presents.    0 dropped.    0 reprojected
Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - ######################################################################
Thu Sep 24 2020 20:11:55.866 - Total dropped frames: 61770
Thu Sep 24 2020 20:11:57.082 - External connection from C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\VRMark Demo\dlc\vrmark-performance-test\engine\bin\x64\VRMarkWorkload1.exe 14892
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - Closing pipe VRMarkWorkload1 (14892) because it was broken from the other end
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - Process VRMarkWorkload1 (14892) disconnected (Thread(0x000001BD9F590A40/0x000)
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - Lost pipe connection from VRMarkWorkload1 (14892)
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - ######################################################################
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - Cumulative stats for pid: 14892
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - Total..................  2920 presents.   13 dropped.   11 reprojected
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - Startup................   819 presents.    2 dropped.    2 reprojected
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - Loading...  0 total....     0 presents.    0 dropped.    0 reprojected
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - Timed out.  0 total....     0 presents.    0 dropped.    0 reprojected
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - ######################################################################
Thu Sep 24 2020 20:12:29.876 - Total dropped frames: 130690
Thu Sep 24 2020 20:12:30.540 - External connection from C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SteamVR\tools\steamvr_environments\game\bin\win64\steamtours.exe 9400

 

Things that I have tested:

  • Reinstall games
  • Reinstall Steam
  • Update GPU Drivers
  • Disable Motion Smoothing.
  • I dont have any antivirus or anti malware installed.
  • I dont have any monitor running in the background.
  • Overclock GPU.

 

Does anyone have any ideas what is happening?

 

Thanks!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...