Jump to content
 
Sign in to follow this  
groslala

Can't install Wireless App

Recommended Posts

Hello,

I just changed my hardware from AMD to Intel (CPU + motherboard), updated all my drivers and my Windows edition, and I can't play wireless anymore. First my wireless Vive could'nt be detected, so I decided to test it wired, everything is OK. Then I decided to uninstall/reinstall everything: Vive drivers, Viveport, Vive wireless app, SteamVR.

The problem is I can't install the Vive Wireless app anymore: I get an error message: "Fail to shut down SteamVR. Please shutdown SteamVR and try again.". But Steam VR isn't running and rebooting doesn't help. Any idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, found the solution: I deleted the Vive Wireless folders in C/Programs  and C/ProgramData.

But I still can't play wireless: "headset not detected". 

I checked all the connections.

My wireless module has a green flashing light

Rebooting doesn't help

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@groslala - Did you completely reinstall the OS? Generally speaking, that large of a transplant requires a clean install of Windows. Win 10 has some level of architecture hotswap support but you really should reinstall Windows.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@groslala - A clean install is probably in the cards. Previously, you'd have to clean install WIndows with most processor/MB hotswaps otherwise Windows wouldn't even boot. Win 10 is alot more forgiving but you did a complete architecture swap (Intel -> AMD) and you're doing high-performance computing (VR gaming).

Does the PCI-e card's blue power light come one indicating the wireless card has power?

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, did the clean install and just reinstalled everything...

But nothing's changed: "Impossible to find any headset". Wired VR is OK. Green flashing light on my wireless module. Blue light on the PCI-e card.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I changed from AMD to Intel to improve my performance in wireless VR but for the moment it's a disaster (everything worked fine with my previous AMD config).☹️

Edited by groslala

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, solved. Restarted everything, and, I don't know how, but it works!  😋

Share this post


Link to post
Share on other sites

@groslala I'd still highly recommending reinstalling windows at some point soon. You'll benefit from the fresh and fast new windows install and your hardware swap will be overall alot more stable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...