Jump to content
 
C.T.

Cosmos Public Release 1.0.12.4a

Recommended Posts

VIVE Cosmos 1.0.12.4a – Public Release Notes 

Released in June 2nd 2020

[Runtime]  

  • Cosmos Elite & Cosmos
    • Improved double image effect when hit heavy loading content
    • Updated the hidden area mesh to solve the content crash that built by UE 4.24
    • Tuning content startup timing to avoid performance drop
    • Fixed error 210 to avoid only show black screen and error 216 to avoid miss detect SteamVR status
    • Improve the stability when cable or adapter (miniDP to DP) hotplug
    • Fixed compositor initialization fails on AMD graphic card for the PC does not install DirectX 9.
    • Fixed vrserver cannot be closed normally after Vive Console was closed
    • Fixed the screenshot notification does not disappear
    • Fixed reading the AMD graphic card driver version incorrect
    • Block initialization if it is not using external Display card
    • While HMD is in standby, stop updating in mirror mode
  • Cosmos Elite & Cosmos
    • Fixed the ViveLens didn’t auto relaunch at some cases
    • Fixed the low battery notification overlap on left and right controller

[Vive Lens]  

  • [Lens] Fixed blurred scene when pressing “RETURN TO ORIGIN” in Origin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

my cosmos is just giving me error 200 headset just has red light on it after updating it just like an hour ago 

 

Edited by Vice

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I'm reporting an issue I'm experiencing with this new update.

Good to see so many fixes on this update list though. 

But since I installed this update yesterday, all of my games performance all of sudden becoming very bad, or straight unplayable.

In HL Alyx, even moving in small corridors will cause very bad lag and stuttering, this also happened in Skyrim VR and Boneworks (so far I've been testing) - as well as playing any game in Virtual Desktop.

I reverse my system back to a point just before I update to 1.0.12.4a, and everything is back to normal.  So I'm sure it's somewhat related to this update.

Maybe there's something still need to be fixed regarding the update.

Edited by guesscui

Share this post


Link to post
Share on other sites

@guesscui have you reinstalled the display driver again after system restore? if this doesn't help, could you submit one log and give me the trace number to check? Thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The performance was already bad in the beta. I don't need a bug report to see that. I don't know what you guys are doing, but the driver is a disaster. The good news, less double images. The bad news, now the whole picture is stuttering. Good job. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Darksun0405 

I don't really see you are helping out here. If you don't provide anything to the dev team, how do you suppose they to fix your issue? 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is a performance loss at this driver. My system is the same. This is the info. If data is needed, I will be happy to provide the. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Darksun0405 said:

There is a performance loss at this driver. My system is the same. This is the info. If data is needed, I will be happy to provide the. 

@Darksun0405 Please submit one and provide the trace number to me then, I will follow up the performance drop.  Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm also experiencing stuttering issues, seem to be mostly in Beat saber at the moment.

Hitting reset in the console seemed to fix it however when I  changed to roomscale this morning it returned, I have a feeling it's related. I'll investigate and update with my findings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...