Jump to content
 
joellipenta

Game glitch or something more serious?

Recommended Posts

I've got a good quality usb 3.0 A-A cable on it's way, 1.5M because 1m is too short for me. 
Will add that to the list of tricks and see if there are any improvements. 

 

Cheers

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/27/2020 at 10:35 PM, HoZy said:

I've got a good quality usb 3.0 A-A cable on it's way, 1.5M because 1m is too short for me. 
Will add that to the list of tricks and see if there are any improvements. 

 

Cheers

I just got one as well as upgraded my CPU cooler to a Corsair Hydro H100i. Only problem is, I'm laid up with a bad back. Going to try some testing later so we'll see!

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, joellipenta said:

I just got one as well as upgraded my CPU cooler to a Corsair Hydro H100i. Only problem is, I'm laid up with a bad back. Going to try some testing later so we'll see!

So I switched back to wireless, installed the new CPU cooler (stress tested and it's running super cool) and booted up Boneworks. Did the height and standing things and watched the box drop with the title. Looking good!

 

And then it happened again. The world disappeared and I heard the falling noise again. Screen was all black. Didn't even make it to the main menu and it's not like the wireless adapter was on long enough to even get warm. I submitted a report, uploaded the logs, and put the headset down with a bad taste in my mouth.

I'm at a loss at this point. I don't want to accept that I spent over $350 for wireless components that simply do not work. Help, HTC!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all.

I swapped out my USB 3.0 A to A cable and now I am not getting the grey screen of death, at least for now. Temperature is about the same as before, hot but not too hot,around 90c.

It was odd though because I first landed in the Steam Home (Vive beach home) and the fps was under 40 and wouldn't change. I then went into Origin and it jumped back up to around 89 fps average and the same with Viveport. I went back to steam home and it sat at around 88 fps. I haven't changed the super sampling or multiplier in steam so it is set at stock standard. As for apps, well they are all optimised for VR differently, some better some worse so i thought I'd keep it simple for now just to get a baseline.

In any case there didn't seem to be anything CPU or GPU intensive other than VR occurring at the time so maybe since this device hasn't changed since the original Vive HMD is the Cosmos pushing too much data because of it's higher resolution or it might be a communications protocol thing? It would be nice to get a comment from a Vive engineer to see what their thoughts on the issue is.

Thanks

Fink.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Fink said:

It would be nice to get a comment from a Vive engineer to see what their thoughts on the issue is.

Yes I agree it would be nice to hear from HTC on this issue.  @VibrantNebula any update?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@HoZy Thanks HoZy lol.

@Sago36 & @joellipenta - Our eng team is out due to holidays, but I'm actively collecting the information here and will share with them once they're back to identify and resolve this issue.

@joellipentaWhich USB 3.0 AA cable did you buy? It seems like this fixed the grey screen issue as reported from Fink and other users. Not confirming this is the solution, but want to gather more data for engineering to look into. Also, are you experiencing this issue in any other game such as the screen flickering grey?

@Fink - With your issue resolved using the USB 3.0 AA cable, have you been able to test Boneworks through successfully?

Thank you everyone.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, stvnxu said:

@HoZy Thanks HoZy lol.

@Sago36 & @joellipenta - Our eng team is out due to holidays, but I'm actively collecting the information here and will share with them once they're back to identify and resolve this issue.

@joellipentaWhich USB 3.0 AA cable did you buy? It seems like this fixed the grey screen issue as reported from Fink and other users. Not confirming this is the solution, but want to gather more data for engineering to look into. Also, are you experiencing this issue in any other game such as the screen flickering grey?

@Fink - With your issue resolved using the USB 3.0 AA cable, have you been able to test Boneworks through successfully?

Thank you everyone.

 

 

 

@stvnxu The cable I used is this one:

https://smile.amazon.com/gp/product/B01KRO8D20/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

I actually had Boneworks crash about an hour ago while playing wired so now, I'm back to square one. I cannot figure out why this game is crashing for me. Are there any other logs that could be helpful?

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, joellipenta said:

@stvnxu The cable I used is this one:

https://smile.amazon.com/gp/product/B01KRO8D20/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

I actually had Boneworks crash about an hour ago while playing wired so now, I'm back to square one. I cannot figure out why this game is crashing for me. Are there any other logs that could be helpful?

Was this crash in Boneworks the same exact symptoms experienced with wireless? 

Do you experience any issues playing other games ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, stvnxu said:

Was this crash in Boneworks the same exact symptoms experienced with wireless? 

Do you experience any issues playing other games ? 

@stvnxu Yes, this was the same crash where I'm "falling" and hear the same falling noise. When playing wireless, in some games, I did notice some pixelation, but nothing major. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...