Jump to content
 
Chicken

Base station 2.0 is blinking red

Recommended Posts

Thanks Andy for your idea.   I tried it and now when I plug in the base station it does not show the light in the front at all.  When I scan for it it DOES see it, on channel 255...I can change it to a different channel and that works....BUT I can not update it at all.   No idea why.  It does not turn on at all.  No vibration...nothing.  Just a yellow flashing light in the back.


I have not had this system very long and my kids are really missing it.  It worked great for a few month, but now they are forced to be home from school and it does not work....

I tried to see the difference in the two files.  The difference is actually quite huge....

Then I put back the original firmware.bin file on the cube....

It is back to the way it was before the fix....spins up and such but there is a flashing red light.   It now has the old name and the old channel as before.  It says it has been observed in prior session.....     

Uggg   90 min of toil and back to the way it was at the start.   Please help me with this puzzle.  Thanks.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@GreenDragon - That's mostly likely an RMA scenario - if your unit is fairly new, it will be covered under warranty. I'd recommend setting up an RMA via https://www.vive.com/us/support -> contact us -> contact us. You can make the situation worse by trying to manually modify the files on the device- there is more to committing a firmware update to the device than moving files to and from the device's flash memory via Windows explorer. If you're plugging your device into your PC via a USB-data cable and the SteamVR firmware updater can't push a firmware update to it, it's more than likely bricked and can't be fixed on the user-side.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...