Jump to content
 
Lapras

HTC VIVE Display Screen suddenly stops working

Recommended Posts

So, let me start this off by saying that my VIVE has been working fine for three months. I started experiencing issues two days ago, when movement would cause the LED display to go black on the VIVE, but the game and tracking would run fine. Yesterday, the VIVE now refuses to display anything at all, while the game plays out on the monitor via steamVR view perfectly fine. I'm using a standard HTC VIVE, with an AMD processor and a GIGABYTE RTX 2070.

I have tried the following

-Unplugging and plugging every wire both on my computer, on the link box, and on the HMD

-updating NVIDIA drivers (ver.441.41)

-changing steamVR into direct mode, no effect, I've changed this multiple times

-updating VIVEPORT

-using steamVRs "reset headset" and "remove all USB devices

Attached are multiple system reports over multiple attempts to get the HMD to work, with nothing working. Please help I'm desperate.

SteamVR-2019-12-02-PM_06_42_46.txt SteamVR-2019-12-02-PM_10_32_51.txt SteamVR-2019-12-03-PM_09_49_44.txt SteamVR-2019-12-03-PM_09_50_26.txt SteamVR-2019-12-03-PM_09_53_29.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Lapras (Singing Pokemon theme in my head)

Thanks for all of the information you have provided here in your post. I am generating a support ticket for you with the email address you have listed here on your forum account. This ticket will link to your post here so our Customer Care agent will be able to get caught up on the situation. You will receive a response soon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/4/2019 at 12:47 PM, SuperNikoPower said:

Hi @Lapras (Singing Pokemon theme in my head)

Thanks for all of the information you have provided here in your post. I am generating a support ticket for you with the email address you have listed here on your forum account. This ticket will link to your post here so our Customer Care agent will be able to get caught up on the situation. You will receive a response soon. 

Just wanted to check in on the support ticket, is there anything you need me to do, I haven't heard from VIVE yet.

@jagibson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

I have exactly the same situation as Lapras.

My Vive Pro headset stops working every few seconds (screen turning grey).

I have tried:

-Unplugging and plugging every wire both on my computer, on the link box, and on the HMD

-updating NVIDIA drivers (latest version)

-changing steamVR into direct mode

-updating VIVEPORT, as well as each and every driver on the computer

-using steamVRs "reset headset" and "remove all USB devices

so far, no improvment. Please advise.

Many thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi KKB

I have created a support ticket for your issue. Our customer care team will reach out to you shortly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...