Jump to content
 
jrmichel2000

Vive Pro + Wireless adapter: screen goes dark

Recommended Posts

On 4/7/2020 at 9:01 PM, nolie said:

Turning off controller sleep fixed my issue.  I was using a game controller and not the HTC Vive wands.  The wands were never turned on to begin with but turning off the sleep settings prevented my issue from happening again.  Sincere thanks to you and other posters who reported success also.  I spent a lot of time on this issue before coming across this fix.

This appears to have worked for me! I'm using the Vive Pro Wands and disabled controller sleep, which was set at 5 minutes in Steam. I didn't change the PCIe settings, though previously I'd tried disabling USB power saving in the Windows Device Manager.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I definitely believe the problem is in the "Turn off controllers after" setting. My screen was going black after 5 minutes (which it was set to) and once I changed it to 30 minutes (and my headset to 5 seconds), it now takes 30 minutes before going black. it seems, however, that there is no longer an option for "never". So... what... now I'm forced to play only 30 minutes at a time and hope my save lines up around that time? Any other way to turn this off? Note, I tried Beta hoping for an update.

EDIT: If you see that there is no "NEVER" option, go into "Choose Startup Overlay Apps" and turn off "Advanced Settings". The "NEVER" option magically appeared! And oddly enough, it stayed there even after I turned Advanced Settings back on. Hopefully that works now! 

Edited by CodeMonkey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Setting the controllers to never sleep also solved the issue for me.
I did only start having this problem with the wireless adapter not sure how that correlates but the setting for the sleepy controllers has fixed it.

just got my wireless adapter yesterday, was worried till I found this so thanks for that! Wireless is so much nicer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The controller fix did not help me. I have the exact same build as OP, interestingly.

MSI Z370 SLI+

8700k

32GB DDR4 3200 CL16 Ram 

EVGA 1080TI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...