Jump to content

Error 208


Zalrath
 Share

Recommended Posts

I've been having this problem for a little while now. I've been searching for answers everywhere and tried everything, but nothing has helped. The HMD lights in red and always gives me a 208 error code. I've had my Vive since April 2016, and it's been working perfectly up until just recently.

 

I've tried:

- usbdeview to remove usb drivers

- updating nvidia drivers

- plugging the cables directly into my pc

- reinstalling steamvr

- making sure direct mode is enabled

- opt in (and out) of steamvr beta
- made sure cables are secured properly several times

- using a display port to hdmi cable

- probably others things I can't think of right now

- plugging it into a different PC with the exact same results (Also did all the same troubleshooting on that PC)

 

My motherboard is an ASUS z170-p and my graphics card is a 970 gtx

 

I have a SteamVR System Report saved as a .txt file if that is of any help...

 

Any ideas? Any help would be greatly appreciated. Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the reply:) I've tried using a displayport to hdmi cable with no luck. Or do you mean the orange one that connects to the vive itself? I don't know how to test that one. USB seems to work - sound works on the vive with no problems at least.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

I recently purchased HTC vive. I too had same problems and tried all these solutions. My fix: the cable going to the hmd or headset, goggles or whatever it's called was loose. Probably from shipping. Removed cable cover (tricky) and the hdmi cable was loose. Pushed it back in and mine worked after that.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...