Jump to content
 
Sign in to follow this  
Aidarpro

flashing grey screen

Recommended Posts

I have just started experiencing the same issue on my Vive.  The room temperature was only about 27 degrees celcius.  I also blasted the A/C to get the temperature down to around 20 degrees and the problem still persisted.

 

I've narrowed it down to the two sensors beside the front facing camera, and if I put black electrical tape over those two sensors the headset will behave normally.  But this doesn't seem like a viable long term solution.

 

I purchased my vive in March, 2017 and the serial number is:

S/N: FA6C7JJ01906   2016/12

 

Is there any official word for HTC regarding what to do about it? I happy to RMA the device if necesary, however I'm also developing VR content and can't go too long without the headset. An exchange type of thing like the video card manufacturers do would be amazing.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Full list of info that was requested:

HMD Serial and date Manufacture: FA6C7JJ01906    2016/12 

 

Purchase Date: March 2017

 

Grey Screen:  Immediately whenever I look down or directly at one of the basestations. The problem gets worse over the course of an hour, and after that is unplayable for about an hour (constant grey screen flickering).

 

When problem began (more or less): August 2017

 

Your location: Canada

 

OS Version: Windows 10

 

Computer Make/Model or Motherboard if homebuilt: ASUS Maximus IX Hero

 

RAM: 64GB ddr4

 

Networking or other cards plugged in to motherboard: Just the graphics card, using the onboard networking

 

Graphics Card:  NVIDIA 1080

 

General Computing Environment and Set up: 

Home office environment. Play area is approx 2.5m x 2.5m

 

Steam Version: 

Built: Sep 27, 2017, at 08:07:20

Steam API: v017

Steam package versions: 1506520001

 

VR Home Beta enabled/disabled: Enabled

 

 Viveport installed/not installed: Installed

 

 Oculus or revive or other VR environment installed:  No.

 

Looking forward to any further information

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adding my input...

 

HMD Serial and date Manufacture: FA71SJJ00904 2017/01

Purchase Date: August 2017

Grey Screen: 30-45 minutes after initial play the screen will start flashing grey if I look down or at a basestation directly. I have tried covering certain sensors (as described in earlier posts) and it seems to improve the grey screen for a little bit

When problem began (more or less): August 2017, same as purchase date

Your location: USA

OS Version: Windows 10

Computer Make/Model or Motherboard if homebuilt: MSI GT72VR 6RE

RAM: 32GB ddr4

Networking or other cards plugged in to motherboard: Onboard networking - KillerWireless

Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 1070

General Computing Environment and Set up:
Home theater enviornment. 2.5 x 2.5 meters

Steam Version:
Built: Aug 29, 2017
Steam package versions: 1504061330

VR Home Beta enabled/disabled: Enabled

Viveport installed/not installed: Installed

Oculus or revive or other VR environment installed: No

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get this issue, and again seems to only start after about 30mins in, and gets gradually worse. Heat doesnt seem to be the issue though. If you hold your hand on the front of the headset, the display often comes back to life. This stops working after time though. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi 

HMD Serial and date of purchase date of order: 17.01.2017
Serial No. : FA6AMJJ01334    

Grey Screen: does it flicker or stay solid grey Mostly flickers but if I keep playing the flickers might stay solid longer

When problem began (more or less): around mid May 2017 

Your location:  Bulgaria

OS Version Windows 10 Version 1703 (OS Build 15063.608)

Computer Make/Model or Motherboard if homebuilt:  Gigabyte Z170X - Gaming 7 + Intel i7 6700K Skylake

RAM 32GB DDR4

Networking or other cards plugged in to motherboard:  none aside from my Graphic Card

Graphics Card:   Palit GTX 1080 GameRock Driver Version: 22.21.13.8569

General Computing Environment and Set up:   40" TV via hdmi, no printers, no usb hubs.

Steam Version Built: Sep 27 2017, at 08:07:20; Steam API: v017
Steam package versions: 1506520001
VR Home Beta enabled/disabled disabled

Viveport installed/not installed installed

Oculus or revive or other VR environment installed none

Share this post


Link to post
Share on other sites

The room lights are directly between the base stations so could quite easily be causing sync issues from interupted line of sight? Especially if the lights are on. Try using the sync cable?

Share this post


Link to post
Share on other sites

,

Hi. Thank you for your consideration, but I have used my Vive for 3-4 months like that, without any single problem. Actually the base station were not well aligned. Since I startet to experience this problem at the beginning I was reading some forums and there was one video which stated that unaligned stations could cause this problem, so I now they are perfectly in line, but that's not the problem. As I said, there is nothing that I've changed regarding my room decoration/furnitures/computer/screen or anything at all. It's just started after 3-4 months of playing and I had sessions for like 4-5 hours no problem at all. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...