Jump to content
 
Sign in to follow this  
Mike

Vive FAQ: What can I do to troubleshoot the headset?

Recommended Posts


Try these troubleshooting suggestions.
Option Description
Check the headset’s LED status

  • If the LED is not lit, try connecting the link box to a different power outlet.
  • If the LED is dim green, the headset is on standby mode. Activate it by moving the headset or starting a VR app.
  • If the LED is red, check if you're encountering a cable connection or driver error.

Reboot the headset

  1. From your computer, open the SteamVR app.
  2. Click GUID-3BC52243-780C-40BE-B64D-C2645C60EDA1-web.png > Settings > Developer, and then make sure thatDirect Mode is enabled.
  3. Right-click the GUID-E45B9C21-04DC-46F0-97BB-03F6B0B569C4-web.png icon, and then click Reboot Vive headset.
  4. Wait for the reboot process to complete.

Check the cable connections

  • Make sure that your cable connections are securely attached on both ends.
  • Check that the correct cables are connected to the corresponding side of the link box (orange cables should connect to the side with orange trims).
  • Connect all video output cables to the same graphics card. Do not connect video output cables to ports on the motherboard.
  • If available, try a different type of video output (for example, switching HDMI with DisplayPort) from the graphics card to the link box.
  • Try connecting to a different USB port. If you're using USB 3.0, switch to a USB 2.0 port to see if it corrects the issue.

Restart the link box For details, see How do I restart the link box?.


Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...