Jump to content
 

JohnMarstonEvolve

Verified Members
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hello Everyone! We are having issue trying to use the Vive headsets in a multi-user environment. We have been doing it succesfully in the past, but in our experience we have noticed that things get messed up whenever there are updates to SteamVR, firmware upgrades to headset, controllers, trackers etc. The HTC documentation is conflicting and unclear. For example, on their official website, it is stated that Vive/Vive Pro headsets can be used together in a multi-user environment and the only thing mentioned is that 2 base stations are required for a 5x5m area and 4 base stations for 10x10m area. Link: https://www.vive.com/us/support/wireless-adapter/category_howto/multiuser-environment-examples.html This is conflicting with their Vive Pro documentation guide which states that only Vive pro headsets are recommended for the multi-user environment and base station V2.0 would be required. Link:https://dl4.htc.com/Web_materials/Manual/Vive_Pro(Enterprise)/UserGuide/VIVE_Pro_User_Guide.pdf For us, we have been unable to use the HTC Vive headsets in a multi-user environment as one headset keeps showing a green screen (no display output). By far, we have tested the following scenarios using official HTC Vive products: PC1 and PC2 are both built to the same specs: Motherboard: ASUS TUF H370 Pro Gaming Processor: Intel Core i5-9400f RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR4 2400Mhz GPU: Nvidia Geforce RTX 2060 Storage: WD Green 240GB SATA III 6Gb/s Scenario 1: Base Stations: 2x V1.0 PC1: HTC Vive with HTC Wireless kit PC2: HTC Vive Pro with HTC Wireless kit Result: Vive wireless= green screen, Vive Pro wireless= working. Scenario 2: Base Stations: 2x V1.0 PC1: HTC Vive Pro with HTC Wireless kit PC2: HTC Vive with HTC Wireless kit Result: Vive wireless= green screen, Vive Pro wireless= working. Scenario 3: Base Stations: 2x V1.0 PC1: HTC Vive wired PC2: HTC Vive Pro with HTC Wireless kit Result: Vive wired= green screen, Vive Pro wireless= working. CHANGING BASE STATIONS TO V2.0 Scenario 1: Base Stations: 2x V2.0 PC1: HTC Vive Pro wired PC2: HTC Vive Pro with HTC Wireless kit Result: Vive pro wired= green screen, Vive Pro wireless= working. The play are has sufficient space, approximately 6x4m and each headset has more than 2x2m spacing. Everything has been set according to the guidelines by HTC (We have been using Vive headsets for 2 years now so we can be considered as experienced users) We have spent thousands of dollars purchasing premium HTV Vive products, we have multiple headsets, base stations, controllers, trackers etc. but our problem is not being resolved and the HTC support is unable to understand the problem. They do not have any solution other than to refer us to unhelpful documentation which is not only conflicting but also we have tried all the scenarios and gone through everything many times. Our activity is already getting very late and we have no help from HTC official support and our issue resolved. Can anyone suggest any solution to our problem? We would be really grateful if some can help. Thanks!
×
×
  • Create New...